torsdag 13 oktober 2011

Underbara mammor...

...vid kaffebordet. Man skulle ju nästan kunna laga en film. Tja, eller kanske inte en film - men definitivt en talkshow. Det finns inget samtalsämne som är förbjudet och vi sparar inte på detaljerna. Fast sen igen, så tror jag att det är så här vid de flesta kaffebord det sitter en grupp kvinnor.

Vi har alltså idag haft mamma-barn träff. Fem mammor och fyra barn. Barnen är allt från 8 veckor till 7 månader och ett barn är redan så duktig att hon går på dagis. Kanske skönt för dennas mamma att en gång i lugn och ro få prata strunt och dricka en kopp kaffe. Som jag tidigare har konstatera, barn i all ära men en kopp kaffe i lugn och ro förtjänar varje mamma nu som då! I alla fall, timmarna bara flög iväg och vi har gått igenom allt från skatteprocent till olika märken på blöjor. Dessutom fick nog våra karlar sig en omgång...

Jag själv känner personligen, att dessa kaffestunder är guld världen. Trevlig tid med sina vänner, kaffe och lite smått och gott att äta samt en pratstund. Många goda råd delas ut och mycket användbar information om barnskötsel tas upp.

Så, efter att i några timmar fått ventilera sina tankar med andra mammor, kan man igen fortsätta med vardagen. För faktumet är - vissa saker förstår sig inte karlar på!

1 kommentar:

  1. Min mammagrupp har träffats en gång i månaden ända sedan Freja föddes. Det har blivit en hel massa träffar, en massa snack & mycket skratt under de snart fyra åren som gått. Håll fast vid traditionen så länge ni kan!

    SvaraRadera